Poesikväll

Kvällen har spenderats med poesikväll på Kulturkiosken i regi av Gävle poesiförening Stig. Tyvärr till min besvikelse. Alldeles för mycket drömska romantiska dikter för min smak. Jag gillar inte nödvändigtvis modern lyrik men just nu är det nog lyrik i form av estradpoesi och liknande som tilltalar mig mest. Skulle gärna läsa mer äldre lyrik också, måste finnas jättemycket bra, men det har liksom inte blivit av. Jag har inte heller varit så intresserad av poesi förrän nyligen.

För några veckor sen var jag på Gävle poesifest på Stadsbiblioteket  och såg Emil Jensen och det var verkligen det bästa jag sätt på länge! Han blandar humor med allvar och poesi med show och musik på ett helt underbart sätt! Får ni tillfälle att lyssna på honom så gör det för det blir inte i närheten samma sak att läsa själv.

" Präst - glöm plötsligt bort
att par med liknande organ
inte får vigas.
Löneutbetalare - kom aldrig mer ihåg
att par med olika organ men lika jobb
får olika i lön
Pilot - minns inte hur du fäller bomberna,
kom helst inte ihåg ens hur du lyfter.
Allt som krävs av er:
ett uns senil kurage,
att våga glömma."

-Emil Jensen, Senil Olydnad


Önskelista 2005

Mjölkskummare
Presentkort på H&M
Klocka, svart digital Casio i plast
J-K Rowling - Harry Potter och den flammande bägaren
Anna Jörgensdotter - Homecoming queen
Six feet under säsong 2 och framåt, DVD-box
Sex & the city säsong 6, DVD-box
Sagan om ringen - konungens återkomst, DVD (måste ju få en komplett samling nån gång!)

Och om tomten har tid:
Drösvis med pengar
Fred på jorden

Family

FamilyJag har fått höra att jag inte ser ut som typen-som-har-tatueringar och det känns faktiskt bra. Inte för att jag har något emot att se ut som typen-som-har-tatueringar, utan snarare p.g.a. att jag inte vill fastna i någon stereotypisk bild.

Jag gillar piercingar och tatueringar men jag gillar också mode, musik och litteratur. Jag vill inte att mitt utseende ska vara det enda som är jag. Jag vill bara vara mig själv.

Som om jag inte fanns

Trött på mig själv
Trött på mina tankar
Som alltid måste finnas där
Måste dras med mig själv
Varje dag.

Skulle vilja
Stänga av hjärnan
Sova en stund
Avstängd

Leva som någon annan
Leva som ingen
Upphöra att existera
Ur funktion

Trycka på off
Stänga av tankarna
Slippa mig själv
Mina tankar
Vara
Som om jag inte fanns


Söndagsångest

Söndagsångesten börjar smyga sig på. Hur gör man egentligen för att undvika den? Har haft en mysig dag med storhandling på Willys och tidigt julbord (som alltid på 1:a advent) hemma hos föräldrarna men lyckas ändå känna den här jävla ångesten smyga sig upp i ryggraden och tränga sig in i magen. Men eftersom begreppet söndagsångest är så väl använt så måste det ju vara andra än jag som känner det. En annan sak jag funderat på är om begreppet finns i andra språk? Sunday anxiety, är det ett etablerat uttryck? Skulle vara väldigt intressant att veta.

Ångest enligt
www.ne.se:

ångest (medellågty. angest, anxt),tillstånd som upplevs som rädsla eller spänning och tryck, beroende på om man betonar en psykisk eller en kroppslig aspekt. Låg grad av ångest kallas ängslan, ängslighet eller oro, medan hög grad upplevs som skräck eller panik. Prototypen för ångest är fruktan eller rädsla, dvs. reaktioner i en farofylld situation. Beteenden som tyder på rädsla förekommer hos djur på alla utvecklingsnivåer och är biologiskt ändamålsenliga, eftersom de mobiliserar organismens resurser för kamp eller flykt, vilket i sin tur kan sägas förlösa rädslan så att den avtar. Eftersom farorna i ett modernt samhälle består av hot mot fundamentala psykologiska behov blir den mänskliga organismens reaktion inte ändamålsenlig och riskerar dessutom att bli bestående. En måttlig ångest inför krävande uppgifter kan dock aktivera organismen och stimulera till förbättrade motoriska och intellektuella prestationer.


Korthus

Jag bygger korthus
Kort efter kort
Tegelsten efter tegelsten
Kollapsar
Av en enda suck

Pustar ut
Bygger vidare
Lite längre den här gången
Men kollapsar
Ändå
Av en enda suck

Försöker bygga
Men ger upp
Dina suckar
Välter mitt korthus
Det är för sent